joi, 3 decembrie 2009

Cum sa decoram bradul de craciun

Se apropie Craciunul si deja a au inceput sa apara la vanzare brazi pentru acest eveniment important. Atunci cand vrem sa pregatim decoratiunile pentru Craciun trebuie sa pornim sistematic, pas cu pas pentru a avea o reusita deplina.

Primul pas este sa cautam si sa cumparam bradul potrivit. Atunci cand porniti sa cumparati un brad de Craciun incercati daca se poate sa cumparati unul care sa se potriveasca inaltimii camerei fara sa fie nevoie sa taiati din el ( din varf ) pentru ca se va strica din forma acestuia. Daca cumparati un brad care nu este foarte inalt acesta se poate pune pe o cutie sau pe un scaunel pentru a parea mai inalt , astfel faceti loc la baza acestuia si pentru cadouri. Aveti grija sa nu alegeti un brad foarte stufos daca aveti de gand sa il plasati intr-un colt sau un brad mai saracacios in crengi daca vreti sa il puneti intr-un spatiu mai deschis. Daca nu aveti chef sa umblati an de an la cumparatui de brazi , sau nu aveti chef sa strangeti acele cazute dupa un timp , puteti sa optati pentru un brad artificial.

Odata bradul cumparat si instalat trebuie sa urmeze partea cu decorarea lui. Pentru inceput trebuie sa va hotarati la culoarea pe care vreti sa o folositi in acest an. Majoritatea pesoanelor folosesc rosul ca si culoare de baza. Puteti insa sa fiti un pic mai indrazneti si folositi doua sau trei culori, argintiu, verde, alb.. Atunci cand porniti la decorarea bradului , ganditi-va ca si la decorarea si amenajarea unei camere. Porniti astfel cu decorarea bradului si continuati cu intreaga camera , folositi lumanari si ornamente , asfel incat intreaga camera sa aiba un adevarat aer de Craciun.

Pentru inceput in decorarea bradului porniti cu aranjarea instalatiei de lumini. Porniti din varful bradului si infasurati instalatia de lumini in jurul acestuia , asa incat sa ajunga pe trunchi si pe fiecare ramura , asa veti avea rezultate si bradul va straluci in intregime si nu doar pe crengi , iar in interior sa fie intunecat.

Puteti incerca apoi sa adaugati panglica. Aceasta va da o alta textura amenajarii si va fi ceva diferit decat staticul si rigidul dat de globuri.Pentru globuri va recomand sa folositi panglica subtire argintie pentru ca va da un efect foarte frumos pe verdele bradului. Folositi globuri mari aproape de trunchi pentru ca vor radia foarte frumos lumina spre exterior. Intotdeauna puneti ornamentele langa lumini pentru a avea un efect de culori. Globurile mai mici si de diferite dimensiuni plasati-le spre marginea ramurilor. Incercati sa faceti o armonie si plasati globurile foarte mici pe crengutele aproape de varf.

Priviti bradul intr-un ansamblu si adaugati ornamente acolo unde considerati ca sunt multe spatii goale.