joi, 9 iulie 2009

Pardoseli din granit

Ce sa pui pe pardoseala unei case ? Gresie , parchet sau ceva natural ? Mi se pare deosebit la o casa sa vad pardoseli din granit sau marmura. Piatra naturala da parca acel aer de noblete, atatea culori si combinatii naturale create de natura. Atentie insa la ce granit folositi. Nu este suficient sa ziceti gata granitul asta imi place il cumpar si il montez. Vorbiti cu vanzatorul ce fel de granit este, ce fel de textura are, este pentru placari exterioare sau pentru interior, pentru ca va puteti trezi ca montati un granit in interior pe care se vor vedea orice urma de pas sau de umezeala indiferent daca l-ati tratat cu produse specifice.

Atunci cand montati granitul trebuie avuta mare grija si vreau sa va dau cateva sfaturi. Alegeti cu grija echipa care va monta granitul, mergeti si vedeti cateva lucrari pe care le-au mai facut pentru ca nu este acelasi lucru sa montezi granit sau gresie. Granitul se taie mult mult mai greu si trebuie masini speciale pentru taiere pentru a ramane marginile perfecte. Inainte de a se incepe montarea trebuie sa aveti sapa turnata cat mai bine. Trebuie foarte multa grija la montarea granitului pe trepti pentru ca daca nu este facut o lipire perfecta intre treapta si contratreapta pot aparea fisuri si trebuie inlocuite placile de granit.

Dupa ce s-a facut montarea placilor de granit pardoseala trebuie sa fie parca dintr-o singura bucata atunci cand este privita , fara rotsuri mari intre placi si fara diferente care sa se simta la mana . Pentru intretinerea unei pardoseli cu granit sunt solutii speciale pe care le gasiti in magazine de specialitate.

Un comentariu:

Vlad Timotei spunea...

Buna ziua, sunt consilier vanzari la Mondomarm Srl, site: www.marmura-sim.ro/www.mondomarm.ro
Din intamplare am dat de blogul dvs si am remarcat flexibilitatea cu care scrieti articole de design interior, foarte bune articolele.
Sunt interesat de un articol despre marmura, granit si travertin, precum si utilizarea fiecaruia.(glafuri, blaturi,pardoseli,trepte..)
va rog sa imi trimiteti pe mail un raspuns cu privire la acest lucru.
adresa mail: vladtimy@yahoo.com
va multumesc